Ronja tycker att Danne är en rätt läskig typ. Förstår inte varför men så är det men bryr vi oss inte om det så går det ju bra. Så då får det väl vara så.
Imorgon ska vi ut och träna dirigering och fot Ronja och jag. ska prova om det går bättre med spegeln ute. Det blir roligt så nu är det nog dags att krypa till sängs!
Häe kommer receptet på en supergod köttgryta!
Ingredienser
- 1 kg grytbitar av nöt
- 2 msk smör (extra till stekning)
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 dl balsamvinäger
- 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)
- 1/2 flaska rödvin (à 75 cl)
- 2 paket bacon (skivad à 140 g)
- 200 g champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk syltlök (à 275 g)
- salt
- nymalen peppar
Bouquet garni
- 1 bit morot
- ett par timjankvistar
- ett par persiljekvistar
- 2 lagerblad
- steksnöre
- 1 dl grovhackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
- Hetta upp lite smör i en gryta. Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Strö över mjölet och blanda väl.
- Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och sjud.
- Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
- Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
- Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
- Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar